Home / Obiective turistice
Obiective turistice
Peștera din Peretele Darninii
Peștera din Peretele Dârninii se deschide în versantul drept al Văii Albacului, în zona de izvoare a acestuia, aval de locul numit Fleiu (aparținând de Cătunul Sfoartea), la o altitudine de 1220 m, în Munții Bihorului. Comuna Horea
Judet: Alba
Localitate: Horea
Pestera Cornilor
Pestera Cornilor este situata in bazinul Vaii Draguestilor din extremitatea sud-estica a Muntilor Padurea Craiului. extremitatea sud-estica a Muntilor Padurea Craiului
Judet: Bihor
Localitate: Meziad
Pestera Meziad
Pestera Meziad se deschide la o altitudine de 435 m, in versantul drept al Vaii Pesterii, la 3,7 km amonte de confluenta acesteia cu Valea Meziadului care, la randul sau, este afluent al Vaii Rosia (bazinul Crisului Negru). Comuna Meziad
Judet: Bihor
Localitate: Meziad
Pestera Bonchii / Hartopul Bonchii
Pestera Bonchii este situata intre culoarele fluviale ale Vaii Steazelor spre vest si Lazurilor la est. intre culoarele fluviale ale Vaii Steazelor spre vest si Lazurilor la est.
Judet: Bihor
Localitate: Rosia
Pestera Ciur-Ponor
Peștera Ciurul Ponor (sau Ciur Ponor), este o cavitate de mari dimensiuni din Munții Pădurea Craiului. pe teritoriul administrativ al comunei Roșia.
Judet: Bihor
Localitate: Rosia
Pestera Ciur-Izbuc
Peștera Ciur Izbuc este o arie protejată de interes național situată în partea central-estică a județului Bihor, în partea centrală a Munților Pădurea Craiului, în Platoul carstic Runcuri, pe teritoriul administrativ al comunei Roșia. pe teritoriul administrativ al comunei Roșia.
Judet: Bihor
Localitate: Rosia
Pestera de la Cubles / Pestera Pietrarului
Peștera Pietrarului (sau Cubleș), din Munții Pădurea Craiului, este printre primele peșteri din țară ce au prezentat interes pentru cercetători și turiști. versantul stîng al văii Blaju afluent de drepta al văii Vida, înainte de confluența cu valea Cubleș.
Judet: Bihor
Localitate: Lunca Sprie
Pestera Osoi / Pestera din valea Poienii
Peștera Osoi (monument al naturii cunoscut și sub denumirea de Peștera din valea Poienii) este o arie protejată (cavitate reprezentativă pentru Munții Pădurea Craiului). pe raza comunei Varciorog, judetul Bihor.
Judet: Bihor
Localitate: Varciorog
Avenul Betfia
Avenul Betfia sau Huda Bradii este situat pe raza satului Betfia, comuna Sînmartin, judetul Bihor, pe versantul de sud-vest al Dealului Şomleu (346 m). în raza satului Betfia, comuna Sînmartin, judetul Bihor.
Judet: Bihor
Localitate: Betfia
Pestera Batranului
Peștera se află într-un masiv calcaros, având galerii ornate frumos cu stalactite, lungimea totală a peșterii fiind 1,5 km. In apropierea localităţii Şuncuiuş in Munţii Apuseni judeţul Bihor.
Judet: Bihor
Localitate: Suncuius
Pestera Igrita
Peștera Igrița este situată în zona satului Peștere, comuna Aștileu, Județul Bihor. în zona satului Peștere, comuna Aștileu, Județul Bihor.
Judet: Bihor
Localitate: Pestere
Pestera Vadu Crisului
Peștera de la Vadul Crișului reprezintă sectorul aval al unui complex subteran de 4,5 km lungime aeriană, care drenează apele subterane captate de pe Platoul carstic Zece Hotare, de către Valea Peștireului (Peștera Bătrânului). in zona localitatii Suncuius, judetul Bihor
Judet: Bihor
Localitate: Suncuius
Pestera Galaseni
Peștera Gălășeni (sau Peșteroaia) este un punct de interes din Munții Pădurea Craiului si se află în satul Galaseni, comuna Măgești, Bihor. satul Galaseni, comuna Măgești, Bihor.
Judet: Bihor
Localitate: Galaseni
Pestera Vantului
Peștera Vântului este cea mai mare peșteră din România, cu o lungime totală de peste 47 km. accesul se poate face fie pe drumul asfaltat DJ 764C, 11 km de la DN 1 (E60), fie pe calea ferată (stația CFR Șuncuiuș).
Judet: Bihor
Localitate: Suncuius