Ministerul Turismului: Fonduri europene de 90 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului balneo din Romania
'Ministerul Turismului si-a propus promovarea statiunilor balneoclimaterice din Romania ca destinatii turistice de interes major pentru cetatenii tuturor tarilor europene, atat pentru relaxare, cat si pentru tratament sau recuperare medicala. Desi Romania are numeroase statiuni in care turistii se pot bucura de resurse naturale extrem de generoase cu efect terapeutic (ape minerale si termale, namoluri terapeutice, saline etc.), numarul cetatenilor straini care le aleg sa-si petreaca vacantele sau sa faca tratamente si recuperare medicala este destul de mic', noteaza sursa citata.
Conform datelor statistice, in 2016, din numarul total al turistilor din statiunile balneo din Romania, sub 10% au fost straini.
'Unul dintre cele mai importante motive pentru care strainii nu se indreapta spre statiunile balneo romanesti este ca institutiile de asigurari medicale din unele tari europene refuza sa deconteze tratamentul sau recuperarile clientilor lor efectuate in Romania. Motivul invocat este acela al lipsei standardelor de calitate recunoscute la nivel european in statiunile romanesti. Ministerul Turismului din Romania considera ca nu se justifica o astfel de abordare la nivel general in privinta statiunilor romanesti, dat fiind faptul ca in multe dintre statiunile balneoclimaterice din tara s-au facut investitii majore la nivel de infrastructura si servicii, competitive la nivel european', mentioneaza ministerul de resort.
In acest context, ministrul Turismului, Mircea Dobre a anuntat initierea unor masuri, printre care se afla initierea de intalniri si discutii cu organizatiile profesionale si investitorii din domeniul turismului balnear din Romania, precum si cu autoritatile publice locale, in vederea identificarii celor mai potrivite solutii pentru accesarea fondurilor nerambursabile disponibile pe acest sector.
Detalii, pe Economica